Jaké používáte lepidlo na dřevěné konstrukce
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Jaké používáte lepidlo na dřevěné konstrukce
Postavil jsem asi 4 konstrukční éra, vždy jsem používal disperzi (herkules, Pattex wood). Na poslední éro (Zlín Z-50) jsem zkusil UHU PU MAX, je to polyuretanový lepidlo na extrémní spoje, narozdíl od purexu je příjemnější na rukách. Drží pěkně, pění přiměřeně a doba zatížení je tak hodina, možná ani né.
Jaké používáte vy?
Jaké používáte vy?
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
Re: Jaké používáte lepidlo na dřevěné konstrukce
Já mám nejraději klasiku. Kanagom.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
To už dávno není klasika. Tenkrát jsem na toto téma četl recenzi, lepidlo už není co bývalo. Ale třeba ho zase zkusim, tak jsem ho občas použil na namáhavé spoje.BaPe píše:Já mám nejraději klasiku. Kanagom.
Já na dřevo používám purex a kde nechci, aby to nebylo žluté, tak epoxi. Tím na dřevo, myslím dřevo, ne konstrukční letadlo
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
NJ, ale nadpis obsahuje slovní spojení "Dřevěné konstrukce". Lepit se dá "ledasčím" třeba i plivnutím.zdekar píše:Já na dřevo používám purex a kde nechci, aby to nebylo žluté, tak epoxi. Tím na dřevo, myslím dřevo, ne konstrukční letadlo
Dobře... lepil jsem s purexem dřevěnou konstrukci pingpongového stolu Plivnutím jsem nezkoušel, ale pokud pliveš lepidlo, tak bys to mohl prodávatKaras píše: NJ, ale nadpis obsahuje slovní spojení "Dřevěné konstrukce". Lepit se dá "ledasčím" třeba i plivnutím.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Neslovíčkaři prosím.zdekar píše:Dobře... lepil jsem s purexem dřevěnou konstrukci pingpongového stolu Plivnutím jsem nezkoušel, ale pokud pliveš lepidlo, tak bys to mohl prodávatKaras píše: NJ, ale nadpis obsahuje slovní spojení "Dřevěné konstrukce". Lepit se dá "ledasčím" třeba i plivnutím.
No ale kdybych lepil cokoliv balsového nebo překližkového na letadle, pak bych to taky lepil purexem nebo epoxy. Takže za mě bod pro purex a epoxy
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
To by se ti pěkně prodražilo, lepit celý éro epoxidem, purex dobrý, ale moc pění.zdekar píše:No ale kdybych lepil cokoliv balsového nebo překližkového na letadle, pak bych to taky lepil purexem nebo epoxy. Takže za mě bod pro purex a epoxy
Zas tolik ne. Když použiješ ten z HC za $0,9 Ale nejspíš bych ho dal jen na ty kritický spoje, jako prostor pod křídly, motorové lože apd. Na ostatní purex.