Mně REXi nedává smysl (ekonomický ani ekologický) ani samotná jednorázová elektronická cigareta Takže když už někdo má chuť tomuto elektroodpadu vnuknout ještě nějaký další, mnohem užitečnější účel, tak bych takovou snahu asi nikomu nezazlíval I když já osobně bych tím čas také neztrácel.REX píše:Já teda akorát stále nechápu proč se zabývat pitváním starých baterek bůh ví jaké kvality, navíc pěkný sajrajt a pak hledat dvě stejné aby šla dát dokupy zase jedna 2S???
https://www.jino.cz/2-clanek_830
Ceny jsou od 150 kč, pro registrované je to ještě o pár kaček méně, do 200 kč jsou o dispozici čtvery o různých kapacitách a 2S 1000mAh za 290.... Za baterky které jsou nové, budou fungovat a dávat výkony!
Ale asi se dá i pochopit že pro někoho je 150kč moc, ale já to mám teda nastavené jinak, chci létat a ne dělat pokusy a nejistým výsledkem
Jednorázová cigareta = LiPo baterie zdarma
Re: Jednorázová cigareta = LiPo baterie zdarma
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)
-
- Zkušený
Úplne zbytečný a odrazující flame.
Je to jako s práci nebo koníčkem... někoho to baví a někdo prostě musí.
Študák, co počítá každou kačku a chce létat ten prostě musí, nebo také ten koho se..štve do nebe volající mrhání a někoho to prostě baví a tak hledá jiné neprošlapané cesty.
Je to jako s práci nebo koníčkem... někoho to baví a někdo prostě musí.
Študák, co počítá každou kačku a chce létat ten prostě musí, nebo také ten koho se..štve do nebe volající mrhání a někoho to prostě baví a tak hledá jiné neprošlapané cesty.
Pepane nenech se odradit a hoď sem další podrobnosti i nějakou fotku. Ty rukavky mne napadli také a to jsem rozebíral jenom jedno cígo a šlo to skoro samo a bez násilí.pepan píše:Vypreparoval jsem dnes tři druhy lipolek že čtyř variant e-cigart, celkem šest kusů, je to práce za trest.
Doporučuju dělat to venku je z toho strašlivej smrad a nejde se toho zabavit.
Rozhodně to dělejte v gumených rukavicích.
Nic z toho jsem neudělal a motá se mne z toho palice.
Takže mám toto
1x 500mA
2x 600mA
3x 550mA
Nevím zda to stálo za ten bolehlav.
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ...
-
- Zkušený
Získal jsem stejnou lipolku a tak ty experimenty budou s 2S variantou.
Uvažoval jsem jak změřit ty Céčka než jsem se nakonec zeptal internetu a ten, ty moje připravované experimenty výrazně zjednodušil...
Skvělý článek o tom jak lze s minimem měřicích přístrojů změřit a orientačně dopočítat Céčka (C-rate) baterie tj. jaký proud jsou baterie schopné dodávat bezpečně a bez jejích destrukce.
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?sho ... ky&idc=124
Na stejném webu naleznete od fundovaných odborníků opravdu podrobně a polopatě popsané návody v seriálu článků o Li-Pol bateriích jak a za jakých podmínek bezpečně spojovat lipolky sériově či paralelně do funkčních celků a hlavně bezpečně.
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... -----1cast
Doporučuji díl č.5 včetně diskuse...
Už tehdá (všimněte si datumu těch příspěvků) RCmafie úřadovala...
Uvažoval jsem jak změřit ty Céčka než jsem se nakonec zeptal internetu a ten, ty moje připravované experimenty výrazně zjednodušil...
Skvělý článek o tom jak lze s minimem měřicích přístrojů změřit a orientačně dopočítat Céčka (C-rate) baterie tj. jaký proud jsou baterie schopné dodávat bezpečně a bez jejích destrukce.
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?sho ... ky&idc=124
Na stejném webu naleznete od fundovaných odborníků opravdu podrobně a polopatě popsané návody v seriálu článků o Li-Pol bateriích jak a za jakých podmínek bezpečně spojovat lipolky sériově či paralelně do funkčních celků a hlavně bezpečně.
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... -----1cast
Doporučuji díl č.5 včetně diskuse...
Už tehdá (všimněte si datumu těch příspěvků) RCmafie úřadovala...
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ...
Moc děkuji za ty slovenské články o lipolkách, né všemu rozumím, ale pospojování do série dle toho zvládnu a zaujala mne možnost spojit ty baterie paralelně a tím získám větší kapacitu, budu moci odebírat větší proudy a váhu baterek lépe rozložím na vyvážení modelů.
Nejsem odrazen a mimochodem nemám to zapotřebí, ale za hodinku a něco i když horší práce výdělek přes 600,- Kč/ hod. čistého, není ani v dnešní době špatný.
Focení a získání těch informací jsem musel nechat na ty šikovnější, proto ta pauza.
Zadal jsem úkoly a tohle se mne vrátilo, stačí to takhle?
Nejsem odrazen a mimochodem nemám to zapotřebí, ale za hodinku a něco i když horší práce výdělek přes 600,- Kč/ hod. čistého, není ani v dnešní době špatný.
Focení a získání těch informací jsem musel nechat na ty šikovnější, proto ta pauza.
Zadal jsem úkoly a tohle se mne vrátilo, stačí to takhle?
- REX
- Mazák
Učivo druhého stupně základní školy řekl bych, která třída si nejsem jistý, 7.?pepan píše:Moc děkuji za ty slovenské články o lipolkách, né všemu rozumím, ale pospojování do série dle toho zvládnu a zaujala mne možnost spojit ty baterie paralelně a tím získám větší kapacitu....
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
Pro doplnění cíga 1-3 v sobě měli nějakou elektroniku a USB, takže baterka nejspíše v nich šla dobíjet, což odpovídá i stavu napětí těch lipolek. Ta elektronika byla každá jiná, pokud to dovedu posoudit dle počtu součástek a jejich nožiček, tak nejsložitější byla v cigu č1 a nejjednodušší v cigu č3.
Nechal jsem ty 600mA nabít na max. a pak vybíjet proudem 2A až na 3V a ta lepší to zvládla bez zahřívání po dobu 38 min.
Nechal jsem ty 600mA nabít na max. a pak vybíjet proudem 2A až na 3V a ta lepší to zvládla bez zahřívání po dobu 38 min.
-
- Zkušený
Díky za info Pepane.
Večer si budu vyzvedávat nějaké další použité e-cigarety co by skončili v odpadu a možná se dostanu i k nějakému měření.
Je ještě někdo koho by ohledně toho něco zajímalo a nezaznělo to zde?
Večer si budu vyzvedávat nějaké další použité e-cigarety co by skončili v odpadu a možná se dostanu i k nějakému měření.
Je ještě někdo koho by ohledně toho něco zajímalo a nezaznělo to zde?
-
- Zkušený
Začínám mít nejenom těchto, ale všelijakých jiných lítiovek a nejenom LiPol, baterek povícero, tak jsem si sehnal a budu vyzvedávat plechovou bedýnku od střeliva, ať mám trošku klidnější spaní...
Tahle videa ve vláknu níže, mne fakt nenechávají klidným.
viewtopic.php?f=80&t=168&start=10
Tahle videa ve vláknu níže, mne fakt nenechávají klidným.
viewtopic.php?f=80&t=168&start=10