Dostal se mi do rukou tento unikát, RC model, pokojáček, nebo haláček, který má letovou hmotnost pouhých 3,5 gramu!!
Rozpětí i délka je 200 mm, ale abych byl přesný, rozpětí je pár mm pod 200mm a délka je naopak o pár mm více, ale to není podstatné, je to velmi velmi subtilní prcek! Člověk se skoro boji dýchat když ho vyndavá z kufříku.
Ještě jsem s tím neletěl, ale důležité je , že je baterka funkční (1S 30mAh) a ovládání modelu také, motor se točí....
A pár fotek pro představu:
Plantraco, RC letadlo s hmotností 3,5 gramu!
- REX
- Mazák
Plantraco, RC letadlo s hmotností 3,5 gramu!
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
-
- Zelenáč
Re: Plantraco, RC letadlo s hmotností 3,5 gramu!
Velice zajímavý stroj. Znám podobné micro speciály hlavně z YouTube, i mnohem lehčí, ale nikdy jsem nic takového osobně neviděl. Doufám že brzy vyzkoušíš a poreferuješ, případně natočíš video aby bylo vidět jak to létá, zajímá mě rychlost a do jak malého prostoru je schopné se vejít, jestli je to opravdu pokojový model. Taky kdyby byly nějaké detailnější fotky serv, motoru, elektroniky, rád bych viděl co je v tom použitého a proporce, kam dospěla miniaturizace.
- REX
- Mazák
Určitě ještě něco nafotím a až se to někde mezi 4-mi stěnami odvážím poslat do vzduchu, snad někdo něco natočí.... Ikdyž syn říkal že to poprvé klidně odřídí, tak třeba budu ten kameraman já
Co je to za eroplán, takový jsem snad ještě neviděl! Pozoruhodná věcička, to snad ani není možné! Kdo je výrobcem? A přijde mi to podle vysílače jako starší výroby, nebo se pletu?
Vzduch je stále naše moře
- REX
- Mazák
Jen kdyby se náhodou našel podobný blázen jako já
https://plantraco.com/products/carbon-b ... mplete-set
Jen nevím jak by se to sem z Kanady dalo poslat a co by to stálo, já to koupil v CZ za trochu jiné peníze
https://plantraco.com/products/carbon-b ... mplete-set
Jen nevím jak by se to sem z Kanady dalo poslat a co by to stálo, já to koupil v CZ za trochu jiné peníze
- REX
- Mazák
A takhle ta věcička létá... Fotky jsou z videa, proto nic moc kvalita, ale i v reálu je letadlo celkem špatně vidět, pro pilota který na to při řízení kouká ani ne, ale pro přihlížející je velmi snadno přehlédnutelný, navíc když je to takové průhledné nic
Ale jinak super, zalétá to kruhy o průměru cca 3 metry, je to pomalé, dobře řiditelné, ve větším obýváku úplně v pohodě létatelné
Ale jinak super, zalétá to kruhy o průměru cca 3 metry, je to pomalé, dobře řiditelné, ve větším obýváku úplně v pohodě létatelné
-
- Zelenáč
Takže kruh 3m to je opravdu malý prostor, rozlehlejší obývák by tomu asi opravdu měl stačit. Zajímavé a ať to létá!