Záblesková světla a majáčky pro RC modely a drony

Vše ostatní, co se nevejde do vyjmenovaných kategorií
Odpovědět
LEON
Mazák

Záblesková světla a majáčky pro RC modely a drony

Příspěvek od LEON »

Před časem jsem sháněl na svoje FPV modely nějaké jasné zelené LED blikající světlo (legislativa pro UAV vyžaduje zelené) pro lepší viditelnost mého FPV modelu a pořídil dva typy, které mají vlastní akumulátor, takže jsou nezávislé na palubní elektroinstalaci letadla a mají rozumnou hmotnost i pro menší SUB250 modely.
První je dražší, asi 270kč, ale opravdu šajnuje až mě z něj bolí oči:

https://www.aliexpress.com/item/1005004299320833.html
Obrázek

Vlastnosti:
Plášť vyrobený z importovaného PC materiálu s vysokou propustností, odolností proti pádu a odolností proti nárazu. Vhodné pro pevné křídlo, UAV a další.

4 režimy blikání:
1) Dvojitý záblesk.
2) Rychlé blikání.
3) Bezpečnostní blesk.
4) Dýchací lampa.
2. nabíječka je v režimu 1-tah-4, zkracuje dobu nabíjení a je pohodlnější používat s prodlužovacím kabelem na nabíjení(1m).
3. výrobek používá vysoce kvalitní polymerovou lithiovou baterii, má nízkonapěťovou ochrannou funkci, účinně prodlužuje životnost baterie.(Baterie má ochranu proti nadměrnému vybití.

Specifikace:
Velikost: 47x14x13mm
Baterie: Li-poly 85mah
Hmotnost: 5g (včetně baterie)
Prodlužovací kabel: 1m

Druhý, za asi pouze 42kč, bliká o něco méně, ale i tak podle mě stále dostačující intenzitou:

https://www.aliexpress.com/item/1005004840045563.html
Obrázek

Funkce:
1. Dlouhým stisknutím (2 sekundy) přepnete, krátkým stisknutím nastavíte režim.
7 druhů barev osvětlení: bílá, červená, zelená, modrá, žlutá, fialová, nebesky modrá. Režimy: Sedmibarevné rychlé blikání, sedmibarevné pomalé blikání, sedmibarevný režim SOS, sedmibarevný stále zapnutý, režim civilního letectví, režim cyklu atd. Třicet režimů s funkcí paměti.
2. Silné a jasné světlo.
3. USB nabíjecí rozhraní, vestavěná 90MAH baterie, 8hodinová pracovní doba a dlouhá životnost.
4. Silná všestrannost, může nahradit Mavic AIR 2 a většinu dronů.
5. Povrch je voděodolný

Seznam balení:
1 * Drone Strobe Light
1 * Nabíjecí kabel typu C
4 * Upevňovací páska
2 * Upevňovací gumička
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

LEON
Mazák

Re: Záblesková světla a majáčky pro RC modely a drony

Příspěvek od LEON »

Dnes jsem ještě našel na FB tip na blikačku s dálkovým ovládáním, která by šla pro tento účel také použít, za něco málo přes dvě stovky:

https://www.aliexpress.com/item/1005006109110284.html
Obrázek
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

Odpovědět

Zpět na „Obecná elektronika“