BeneFitmodel píše:...
Komplexnější a s mnoha možnostmi RC vysílač RadioMaster TX16S
O tom RadioMasteru TX16S jsem taky docela přemýšlel, hlavně o jeho vylepšené verzi II, kterou vyvíjel spolu s Eachine. Jenže starý FrSky X-Lite mi stále funguje bezvadně a mám už nakoupeno tolik přijímačů a telemetrických čidel od FrSky, že už se mi to nechce kupovat všechno znova pro jinou značku
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)
BeneFitmodel píše:RC ovládání modelů a s tím související výběr první RC soupravy či pouze univerzálního RC vysílače a jejích následné zapojení, nastavení tj. dnes se rovnající programování a pak instalace a seřízení v modelů je pro nezasvěcené úplne začátečníky většinou docela oříšek.
Když se něčemu přiučit, tak proč né od podlahy, proto doporučuji postavit si DIY jednoduché RC ovládání skoro zdarma a navíc se to naučit od základů. viewtopic.php?f=79&t=862
Pro ostatní přiložím opravdu polopatistické a názorné návody jak zapojit a nakonfigurovat RC ovládání modelů pro dvě dnes u začátečníků nejrozšířenější komerční RC vysílače.
Tak za mne je pro začátečníka opravdu nejlepší v poměru cena / výkon vysílačka Flysky FS-i6X a to nikoliv proto, že jsem si ji pořídil.
Jednoduchá, která přesto má mnoho funkcí na mnoho modelů, což začátečník nemá šanci ani vše využít.
Toto všechno začátečníkům vystačí na opravdu dlouho a to nemluvě o tom, že ani netuší jak ho tento koníček bude dlouho držet.
Dříve než na ní odejdou kniple - gimbaly, začátečník nejspíše povětšinou skončí...
Pokud ne, pořád na jejích výměně ušetří, než že by si pořizoval nadupaný vysílač 2-4 x dráž hned v počátcích.
Vidím to tak, že s Flysky FS-i6X úplný začátečník rozhodně neprohloupí je to zlatá střední cesta.
Proti nějakému vysílači v setu je to výhra. Ten je opravdu jenom na jedno použití v tom jediném modelu.
Lepší, dražší a složitější vysílač je v tomto případě už pouze vyhazování peněz.
pepan píše:Tak za mne je pro začátečníka opravdu nejlepší v poměru cena / výkon vysílačka Flysky FS-i6X a to nikoliv proto, že jsem si ji pořídil.
Jednoduchá, která přesto má mnoho funkcí na mnoho modelů, což začátečník nemá šanci ani vše využít.
Toto všechno začátečníkům vystačí na opravdu dlouho a to nemluvě o tom, že ani netuší jak ho tento koníček bude dlouho držet.
Dříve než na ní odejdou kniple - gimbaly, začátečník nejspíše povětšinou skončí...
Pokud ne, pořád na jejích výměně ušetří, než že by si pořizoval nadupaný vysílač 2-4 x dráž hned v počátcích.
Vidím to tak, že s Flysky FS-i6X úplný začátečník rozhodně neprohloupí je to zlatá střední cesta.
Proti nějakému vysílači v setu je to výhra. Ten je opravdu jenom na jedno použití v tom jediném modelu.
Lepší, dražší a složitější vysílač je v tomto případě už pouze vyhazování peněz.
Ono je také problém v tom že se tato konkrétní vysílačka co jsem četl hodně kopíruje a vyrábí se nekvalitní clony.
A u nás kde třeba na BigHobby stojí 2160kč je to cena z Aliexpresu za Jumper T-Lite.
Samozřejmě dá se Flysky FS-i6X v číně pořídit za 1100kč , ale to bude na 99% clon.
Jumper T-Lite tuto pověst zatím nemá a Frsky už jsou zase jinde, ať jsem třeba svoji QX7(koupeno v eMotors) také musel opravit protože jí v mrazech zlobil napájecí obvod a samovolně se vypínala.
Stačilo proletovat podezřelé spoje a přelakovat a chodí dál .
Každý to máme jinde co je šit/střed/top .
Na ten šit jsem jsem našel alternativní opravu zde, co by mohlo a nemuselo pomoci těm co chtěli hodně šetřit , nemám odzkoušeno , ale teoreticky by to mohlo fungovat i na setové vysílače.
Díky velkému počtu mezi lidma té tvojí, je zase kupa různých návodů jak si ji opravit . +
Otázka je jestli začínajícímu doporučit něco co vím že má vrozenou vadu ?
Také je u mého názoru znát nedobré zkušenosti s potenciometry které jsem pár let měnil i u herních zařízení a to jak za analogové hall senzory tak digitální.
Více zde: https://joskapilot.webnode.cz/hall/