Sperry Messenger RC stavebnice inspirace tou co měla Modela?
-
- Zkušený
Sperry Messenger RC stavebnice inspirace tou co měla Modela?
Tohle mne dnes zaujalo.
Připravuje se stavebnice RC verze Sperry Messenger o něco větší než ta co byla od Modely.
Pro osvěžení paměti takhle vypadalo balení od Modely
Stručný popis a fotky původního Messengeru na CO2 má dobře zpracováné na stránkách Veka.
http://www.vekamodel.cz/sperry-messenger-a-modela-co2/
No a tohle je ta nová verze o chlup větší, rozpětí 762 mm proti původním 570 mm, ale myslím, že se do 250g vleze.
https://rpolednik.gumroad.com/l/sm?layout=profile
Připravuje se stavebnice RC verze Sperry Messenger o něco větší než ta co byla od Modely.
Pro osvěžení paměti takhle vypadalo balení od Modely
Stručný popis a fotky původního Messengeru na CO2 má dobře zpracováné na stránkách Veka.
http://www.vekamodel.cz/sperry-messenger-a-modela-co2/
No a tohle je ta nová verze o chlup větší, rozpětí 762 mm proti původním 570 mm, ale myslím, že se do 250g vleze.
https://rpolednik.gumroad.com/l/sm?layout=profile
Naposledy upravil(a) BeneFitmodel dne 28 črc 2024 11:16, celkem upraveno 1 x.
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ...
- REX
- Mazák
Re: Sperry Messenger RC stavebnice inspirace tou co měla Mod
Každopádně zajímavý počin to je a co víc si přát než aby jich létalo co nejvíce
Ale jelikož jsem stará škola, původního Messíka od Modely nic nepřekoná! Jednoho mám postaveného na půdě s motorem CO² také od Modely, jen bohužel za ta léta přišel k nějakým šrámům, jsou poškozené hlavně ocasní plochy.
A jedna kompletní stavebnice odpočívá v původní krabici. Pokud na něj někdy přijde řada, pouze okopíruji plán, abych původní stavebnici dále zachoval. V současnosti bych toho původního postavil RC, vybavení odpovídající velikosti je dobře dostupné a člověk si může i vybrat co použije
Tato nová zvětšená verze mi přijde na můj vkus moc předimenzovaná, tím pádem možná i zbytečně těžká, ale může to být jen pocit, osobně stavebnici neznám, neměl jsem možnost mít v ruce a posoudit. Dokonce není snad v žádném zdroji předpokládaná letová hmotnost, těžko říct zda-li se vejde do 250g a jak moc se bude muset stavitel snažit aby této váhy docílil...
Takže nakonec nezbývá než se těšit, jestli někdo osobně postaví a podělí se o zkušenosti ze stavby, létání a celkového dojmu z modelu.
Ale jelikož jsem stará škola, původního Messíka od Modely nic nepřekoná! Jednoho mám postaveného na půdě s motorem CO² také od Modely, jen bohužel za ta léta přišel k nějakým šrámům, jsou poškozené hlavně ocasní plochy.
A jedna kompletní stavebnice odpočívá v původní krabici. Pokud na něj někdy přijde řada, pouze okopíruji plán, abych původní stavebnici dále zachoval. V současnosti bych toho původního postavil RC, vybavení odpovídající velikosti je dobře dostupné a člověk si může i vybrat co použije
Tato nová zvětšená verze mi přijde na můj vkus moc předimenzovaná, tím pádem možná i zbytečně těžká, ale může to být jen pocit, osobně stavebnici neznám, neměl jsem možnost mít v ruce a posoudit. Dokonce není snad v žádném zdroji předpokládaná letová hmotnost, těžko říct zda-li se vejde do 250g a jak moc se bude muset stavitel snažit aby této váhy docílil...
Takže nakonec nezbývá než se těšit, jestli někdo osobně postaví a podělí se o zkušenosti ze stavby, létání a celkového dojmu z modelu.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim,
Jsem autorem nového Sperry Messengera, a aktuálně jeho stavitelem. Pokud se nic nepokazí, tak 250gr bych měl dosáhnout s rezervou asi 20-30gr.
Stavebnice v podobě laserovanych dílů by měla být k dispozici v polovině března.
Rosťa
rpolednik.gumroad.com
Jsem autorem nového Sperry Messengera, a aktuálně jeho stavitelem. Pokud se nic nepokazí, tak 250gr bych měl dosáhnout s rezervou asi 20-30gr.
Stavebnice v podobě laserovanych dílů by měla být k dispozici v polovině března.
Rosťa
rpolednik.gumroad.com
- REX
- Mazák
Dobrá zpráva ohledně hmotnosti a pak bych rád viděl hotový model a ideálně třeba i letovou fotku nebo videorpolednik píše:Zdravim,
Rosťa
rpolednik.gumroad.com
- REX
- Mazák
U mě na půdě v depozitu je takovýto chudáček s dírami v křídlech a bez ocasních ploch:
Ale mám tu od Modely Brigadýra a Itoha, kompletní nepostavené stavebnice a Itoh je taky mooooc pěkný model, na který mám pěkné vzpomínky z mládí, kdy jsem si ho postavil a létal s motorem Modela na CO²
Brigadýra určitě stavět nebudu kvůli jeho nešťastnému slabému trupu z tenkého polystyrénu (dnes bychom řekli depronu)
A beru zpět tvrzení že mám doma nenačatou stavebnici, omyl, nemám! Ale plánek mám stažený z outerzone....Ale mám tu od Modely Brigadýra a Itoha, kompletní nepostavené stavebnice a Itoh je taky mooooc pěkný model, na který mám pěkné vzpomínky z mládí, kdy jsem si ho postavil a létal s motorem Modela na CO²
Brigadýra určitě stavět nebudu kvůli jeho nešťastnému slabému trupu z tenkého polystyrénu (dnes bychom řekli depronu)
A je už stanovena cena s dopravou pro našince případně na Slovensko, když už jsem zde od nich registroval nějaké dotazy?rpolednik píše:Zdravim,
Rosťa
rpolednik.gumroad.com
Co vše bude v krabici? Pouze ty výřezy, nebo i nějaký další materiál? Kompletní stavebnice by totiž určitě nebyla marná.
Letitá klasika v novém kabátě a provedení, proč ne. Ať se daří!
Vzduch je stále naše moře
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Informace k prodeji RC modelu Sperry Messenger:
Rozpětí 762mm
Letová hmotnost do 250gr
Správnost všech dílů byla ověřena fyzickým postavením modelu
Doporučené vybavení:
Motor velikost E-Max CF2805 s vrtulí GWS 8x4
Baterie LiPol 2S/500mAh
2x servo (jsou připraveny otvory v loži serv 25x14mm)
Regulátor s BEC 12A
Budete potřebovat pár nosníků 2x2 a 3x3, ocelový drát 1mm, kousek bovdénové trubičky na vedení táhel (ocel 0,8 nebo uhlík 0,8mm),
modelářské nářadí, lepidlo, potahový papír a pod.
Forma dodávky:
SHORT KIT
Model ve formě stavebnice tzv. Short Kit (pouse laserované díly z balsy a překližky) obsahující
13 basových přířezů různých tlouštěk s díly o formátu 100x330mm a
2 překližkové přířezy (topolovka 3mm) o stejném rozměru
DXF DATA PRO LASER + PLÁN PDF 1:1
Soubor dat pro všechny, kdo si chtějí model vyřezat laserem sami.
Ceny:
SHORT KIT v rámci předprodeje 1.150,-Kč + 100,-Kč balné a poštovné
SHORT KIT po ukončení předprodeje 1.590,-Kč + 100,-Kč poštovné a balné
Předprodej již běží a bude aktivní zhruba do poloviny března, kdy budou data i samotné stavebnice uvedeny do prodeje.
SOUBOR DAT DXF+PDF plán 1:1 v rámci předprodeje 465,-Kč
SOUBOR DAT DXF+PDF plán 1:1 po ukončení předprodeje 565,-Kč
Předprodej již běží a bude aktivní zhruba do poloviny března, kdy budou data i samotné stavebnice uvedeny do prodeje.
Uvedené ceny vycházejí z cen na e-shopu https://rpolednik.gumroad.com
Pokud by chtěl někdo zakoupit tento model nebo data za české koruny, ať se na mě obrátí na e-mail: balsaairplanesdesign@seznam.cz
Ať se všem daří a pěkný víkend.
Rosťa
Rozpětí 762mm
Letová hmotnost do 250gr
Doporučené vybavení:
Baterie LiPol 2S/500mAh
Regulátor s BEC 12A
Budete potřebovat pár nosníků 2x2 a 3x3, ocelový drát 1mm, kousek bovdénové trubičky na vedení táhel (ocel 0,8 nebo uhlík 0,8mm),
Forma dodávky:
SHORT KIT
Model ve formě stavebnice tzv. Short Kit (pouse laserované díly z balsy a překližky) obsahující
Ceny:
Pokud by chtěl někdo zakoupit tento model nebo data za české koruny, ať se na mě obrátí na e-mail: balsaairplanesdesign@seznam.cz
Rosťa
-
- Zkušený
rpolednik píše:Informace k prodeji RC modelu Sperry Messenger:
Rozpětí 762mm
Letová hmotnost do 250gr
Doporučené vybavení:
Baterie LiPol 2S/500mAh
Regulátor s BEC 12A
Forma dodávky:
SHORT KIT
Ceny:
Rosťa
To vypadá fakt dobře a další fotky zde https://balsaairplanes.com/products/spe ... -short-kit
škoda že tam není žádné letové video...
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ...
Re: Sperry Messenger RC stavebnice inspirace tou co měla Modela?
Dobrý den, zakoupil jsem plány a pokusím se co nejvíce dílů vytisknout na 3D tiskárně, tak mi držte palce