Jak postavit model rakety s palivem na bázi cukru
Jak postavit model rakety s palivem na bázi cukru
Za mého mládí (ano, už je to opradu dávno) byla poměrně hodně populární domácí výroba modelářských raketových motorků. (Zdravím kolegu MilanaDůchodce, který jich za svůj život postavil bezpočet ). Komerčně prodávané motorky nebyly tolik dostupné jako dnes a ne všichni jsme dostávali dostatečně vysoké kapesné, abychom si je mohli dovolit častěji kupovat. Existovalo proto několik celkem úspěšných a bezpečných metod domácí výroby raketových modelářských motorků. Například s palivem na bázi cukru:
Návodů na výrobu "cukrových" modelářských motorků nalezneme na internetu velké množství.
...a že se dá s tímto druhem raketových motorků na bázi cukru postavit opravdu výkonná raketa, o tom žádná
Návodů na výrobu "cukrových" modelářských motorků nalezneme na internetu velké množství.
...a že se dá s tímto druhem raketových motorků na bázi cukru postavit opravdu výkonná raketa, o tom žádná
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)
- REX
- Mazák
Re: Jak postavit model rakety s palivem na bázi cukru
Hele ty mě provokuješ
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
Mně Milan každou chvíli vypráví, jak od mládí postavil stovky motorků a jak to bylo dřív úplně běžné a v podstatě fakt bezpečné, že mi to nedalo a rád bych tu v naší raketové části fóra nejraději vytvořil nějakou sekci pro podobnou DIY výrobu
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)
- REX
- Mazák
Jo, to by bylo fajn.... Třeba se o tomu někdy odhodlám
Ale zatím je pro mě jednodušší kupovat ( i za tu nesmyslnou cenu)
Ale zatím je pro mě jednodušší kupovat ( i za tu nesmyslnou cenu)
-
- Zkušený
Zajímám se v poslední době o házedla, vystřelovadla a vůbec malé modely pro děti, přitom jsem narazil na plánky raket, raketoplánů a modely letadel s malým raketovým motorem.
Nejvíc takových modelů na raketové motory Jetex a plánků ke stažení zdarma je asi zde:
https://www.archivesite.jetex.org/scrip ... -plans.php
Zaujalo mne to a řekl si, tohle bude i pro dnešní děti pecka. Jen do chvíle, než jsem zjistil kolik takový raketový motůrek stojí...
To se někdo strachy po...l a vymyslel ty ceny?
Existuje na to jakékoliv jiné smysluplné vysvětlení?!
Pak už chápu v tomhle vlákně snahy o DIY výrobu modelářských raketových motorů a rovněž v dalších navazujících:
- DIY raketové palníky
- DIY trysky pro raketové modelářské motory
Případně další zde viewforum.php?f=77
kde je popsaná výroba potřebných věcí pro raketové modeláře.
Nejvíc takových modelů na raketové motory Jetex a plánků ke stažení zdarma je asi zde:
https://www.archivesite.jetex.org/scrip ... -plans.php
Zaujalo mne to a řekl si, tohle bude i pro dnešní děti pecka. Jen do chvíle, než jsem zjistil kolik takový raketový motůrek stojí...
To se někdo strachy po...l a vymyslel ty ceny?
Existuje na to jakékoliv jiné smysluplné vysvětlení?!
Pak už chápu v tomhle vlákně snahy o DIY výrobu modelářských raketových motorů a rovněž v dalších navazujících:
- DIY raketové palníky
- DIY trysky pro raketové modelářské motory
Případně další zde viewforum.php?f=77
kde je popsaná výroba potřebných věcí pro raketové modeláře.
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ...
Ty ceny raketových motorků jsou opravdu nesmyslně přepálený. Za komančů jsme si raketové motorky vyráběli proto, protože tenkrát nic takového běžně dostupného v obchodech nebylo a dnes si je lidé vyrábějí zase, protože ty komerční stojí ranec, obzvláště ty větší.
Však Rex může potvrdit, kolik by stálo prolítané odpoledne s jeho raketovým Kometem.
Však Rex může potvrdit, kolik by stálo prolítané odpoledne s jeho raketovým Kometem.
- REX
- Mazák
Prolétané odpoledne s raketovým Kometem by stálo majlant!!
Já jsem v jednom dni udělat maximálně 4-5 letů, obvykle však jen 2-3 jen tak pro radost, nebo někomu na ukázku. Ale zjednodušeně řečeno, co let, to 100kč, je to však o chlup méně, s lehkými modely a méně výkonnými motory o dost méně...
Ale i tak je to hodně, samozřejmě. Ale beru to jako koníček, kdybych chtěl šetřit, tak si třeba čtu knížky z knihovny
Já jsem v jednom dni udělat maximálně 4-5 letů, obvykle však jen 2-3 jen tak pro radost, nebo někomu na ukázku. Ale zjednodušeně řečeno, co let, to 100kč, je to však o chlup méně, s lehkými modely a méně výkonnými motory o dost méně...
Ale i tak je to hodně, samozřejmě. Ale beru to jako koníček, kdybych chtěl šetřit, tak si třeba čtu knížky z knihovny
Tak samozřejmě že modelařina je obecně nákladný koníček, ale když člověk srovná cenu startů modelů s raketovým motorem a cenu za nabití baterek v elektroletu, je to opravdu nepoměr Provětrat občas Kometa na dva tři starty, to člověka opravdu nezrujnuje, ale kdyby se někdo chtěl raketovýma modelama zabývat naplno a létat pravidelně pouze s nimi, tak pak už bych tu úsporu za DIY raketové motorky viděl jako obrovskou, když by jich člověk za rok vylítal několik kýblů
- REX
- Mazák
No kdybych létal jenom raketové modely, tak to by byla jiná, to bych si motory už určitě vyráběl doma sám!