A je docela dobře skryté, když jsi nic neviděl... jelikož v neděli už ta plocha byla posekanávitstar píše: Čistě náhodou jsem v něděli ve večerních hodinách projížděl přes kopec do Olešnice a musím říct, že mne napadlo zda by se v těchto místech nenašlo kus prostoru na letiště a dnes koukám na net a ejhle našlo.
Jak se starat o letiště - sekání,hnojení atd.
Re: Jak se starat o letiště - sekání,hnojení atd.
No vzhedem k času, 20.30h by bylo s podivem kdybych ho nepřehlédl. A za jízdy !!! To jsem docela rád když se trefím na cestu to víš už to není co to bývalo
Aha... tak to "ve večerních hodinách" jsem nějak přehlídnul Tak tím to bylo skryté tuplem.
Karas píše:To je náhoda. My tam nahoře lítáme už dlouho, ale až teď jsme se dokopali zajít za majitelem a zkusit ho ukecat. Bez váhání nám pomohl a poskytl kousek louky.vitstar píše:
no to je víc než dobrá zpráva, na té první ploše jsem se nakonec nebyl podívat, neboť v době kdy jsem okolo projížděl docela intenzivně lilo a já jsem prostě nechtěl promoknout. Čistě náhodou jsem v něděli ve večerních hodinách projížděl přes kopec do Olešnice a musím říct, že mne napadlo zda by se v těchto místech nenašlo kus prostoru na letiště a dnes koukám na net a ejhle našlo. I když 50m délka není bůhvíco, pokud létáš s většími modely tak zjistíš, že je každý metr dobrý. No a pokud to byla pastvina tak tam bude prorostlý drn což už je dobrý základ pro sekání.
55m není moc, ale v tuto chvíli mám největší éro s podvozkem já (Zlín 130cm), takže to stačí. Není problém to kdykoliv prodloužit.
Povrch je o moc lepší než v Lípě, je to celkem souvislá vrstva trávy, ikdyž občas je tam nějaká díra, ale to se zasype.
A to si myslíš že ti na tenhle fotbalový plácek přijede někdo s větším érem ? To je dobrý jen na sračkolety a toho tvého obra 130cm. Trochu se pochlapte a udělejte pořádný letiště, pokud teda chcete aby se tam lítalo.
Za sebe můžu říct že tenhle plácek je primárně určen pro naše potřeby. Pro vzlety (pro ty co mají kolečka) a pro přistávání. Samozřejmě uvítáme každého slušného letce, který si tam s náma bude chtít zalétat. Slušným myslím takového, který si hned nebude stěžovat na velikost/kvalitu plochy a zároveň mu ani nebudou vadit "sr....lety" s kterými létáme.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
To Rcmajky:
Klídek! Nám těch 55m stačí, nemá cenu sekat 100 m jen proto, že se tam někdo jednou ročně ukáže s něčím větším. Kdyby nás bylo víc a byla by možnost sekání traktůrkem tak proč ne. Nevím co jsou u tebe sračkolety, ale v mém okolí neznám nikoho kdo má 3 m akrobata, takže nevidím důvod proč to dělat větší. Kdyby byl vidět zájem o létání s obry, tak se domluvíme a může se posekat víc, ale musíš dát taky ruku k dílu. Kecat umí každej.
Klídek! Nám těch 55m stačí, nemá cenu sekat 100 m jen proto, že se tam někdo jednou ročně ukáže s něčím větším. Kdyby nás bylo víc a byla by možnost sekání traktůrkem tak proč ne. Nevím co jsou u tebe sračkolety, ale v mém okolí neznám nikoho kdo má 3 m akrobata, takže nevidím důvod proč to dělat větší. Kdyby byl vidět zájem o létání s obry, tak se domluvíme a může se posekat víc, ale musíš dát taky ruku k dílu. Kecat umí každej.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si udělal zajíždku a letiště jsem za bílého dne našel. Povrch celkem dobrý. Teď to chce už jen sekat zasypávat díry a bude to plocha jak se patří. Je fakt, že na obříka to je docela krátké, ale zase každý má něco menšího na zkažení stylu a na takové rychlé skočení to je akorát. Doufám, že si ještě letos tuto plochu vyzkouším .
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš. Chystáme se na další sekání, včera jsme to tam byli trochu pohrabat, musíme pak přivézt písek a zasypat ty dolíky. Jinak jak jsem psal, pokud bude zájem o delší letiště, tak není problém, ale musí nám s tím pomoct, to sekání nějakou chvíli zabere a pro nás větší zatím nemá smysl. Děláme to pro sebe, nikoli pro pořádání letecký akcí. "Komu se to nelíbí, ať si pr... políbí." (Vtip)vitstar píše:Tak jsem si udělal zajíždku a letiště jsem za bílého dne našel. Povrch celkem dobrý. Teď to chce už jen sekat zasypávat díry a bude to plocha jak se patří. Je fakt, že na obříka to je docela krátké, ale zase každý má něco menšího na zkažení stylu a na takové rychlé skočení to je akorát. Doufám, že si ještě letos tuto plochu vyzkouším .
Povrch je o mnoho lepší než v té Lípě, takže to snad co nevidět bude slušný letiště. Uvidíme, jestli už letos bude znatelný rozdíl.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Tak nějaké novinky z letiště.
Dneska jsme jej prodloužili o dobrých 12 m, může se to zdát jako kousek, ale na pohled je to dost. Největší díry jsou zasypaný, tráva pomalu začíná houstnout. Dokonce máme vyzkoušené, že tam lze v pohodě vzlétat a přistávat s větším érem. Aviatik666 nás navštívil a zalétal s http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=5541
Takže nějaký ten obřík tam taky létat může.
Dneska jsme jej prodloužili o dobrých 12 m, může se to zdát jako kousek, ale na pohled je to dost. Největší díry jsou zasypaný, tráva pomalu začíná houstnout. Dokonce máme vyzkoušené, že tam lze v pohodě vzlétat a přistávat s větším érem. Aviatik666 nás navštívil a zalétal s http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=5541
Takže nějaký ten obřík tam taky létat může.