duvenblejt píše:Karas píše: neřeším baterky. Pokud můžu říct jednu výhodu, která se mě osobně libí, tak je to výkon do poslední kapky. Žádný úbytek výkonu po 1 minutě letu, jako tomu je u elektry.
Ty seš fakty borec
Co proboha používáš za baterky, když máš úbytek výkonu po 1 minutě letu elektry ??
Nauč se správně nadimenzovat pohon a pak ti to poletí kolmo nahoru i po 7mi minutách letu.
Omotorování nějakýho 1,6m hornoplošníka elektrikou je dnes záležitost za pár tisícovek (komplet pohon i s baterkou) a běhá to absolutně spolehlivě a čistě.
Bláboly o elektomotorech za 5 tisíc jsou úplně mimo.
Mě chceš tedy říct, že baterka si udrží konstantní napětí až do poslední "kapky"????
Nevím kolik těch tisícovek máš na mysli, ale když bych to měl kupovat v tuzemsku, tak minimalne 1500,- motor, totéž regulátor, plus alespoň dvě sady aku, jedna taky minimálně za 1500,- Suma sumárum jsem na 6000,- jen elektronika. Nehledě na to, že na nabíjení takto velký aku musíš mít silnou nabíječku a zdroj, abych netrávil celé dopoledne nabíjením.
To aviatik666: LV zase tak neznám a v jistém slova smyslu má pravdu. Viděl jsem spousty spalováků a vždy se mi to líbilo. Jinak díky za reakci, alespoň někdo pochopil oč jde.
To vitstar: Ikdyž se ti to může zdát jako slepá ulička, tak já si troufnu říct, že je dostupnější varianta pro ty modeláře, který chtějí okusit spalováky.
Je to jako když by jsi jezdil ve 120 a najednou přešel k Octavii. Samozřejmě by jsi všem doporučil Octavku, proč asi? Ikdyž má lepší spotřebu, lépe startuje atd. tak pro někoho to je zbytečně drahý, nebo si myslíš, že má raději jezdit na kole než jezdit ve škodovce?
Jistě, chtěl jsem vaše zkušenosti ohledně těchto spalováků, ale argumentovat tím, že jedině benzín, tak to pro mě nejsou uspokojivé odpovědi. Možná jsem to špatně napsal o těch zkušených a nezkušených modelářích, spíš jsem měl napsat, že je třeba vyžadovat rady od lidí, kteří jsou ve stejný nebo podobný skupině (myslím finančně apd.)
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.