tip na výrobu tmelu
-
- Plodný uživatel
tip na výrobu tmelu
Vyrábím model letadla z polystyrenu a přemýšlel jsem čím tmelit.Vyrobil jsem tmel z barvy balakryl do které jsem namíchal sádru a udělal hustou kaši.nanášel jsem ho starou platební kartou.Dá se lehce roztírat je jemný a brzy zasychá.Potom se lehce brousí smirkem.Dá se použít i na EPP.Možno probarvit tonovací barvou používanou k malířským účelům.
Musím dodat,že se tmel nedá uchovat,protože do druhého dne ztvrdne.Tudíž dělat pouze potřebné množství.
Musím dodat,že se tmel nedá uchovat,protože do druhého dne ztvrdne.Tudíž dělat pouze potřebné množství.
Naposledy upravil(a) frantaletec dne 04 říj 2011 12:11, celkem upraveno 1 x.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Re: tip na výrobu tmelu
Dobrý, to by mě nenapadlo. Když jsem dělal laminátový kryt na Zlína Z-50 tak jsem použil kanagom + plavený křída.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
-
- Plodný uživatel
No vidíš,stačí se zeptat.Karas píše:Dobrý, to by mě nenapadlo. Když jsem dělal laminátový kryt na Zlína Z-50 tak jsem použil kanagom + plavený křída.
Já nevím ale dyť to musí být těžký jako hrom. Proto se používají lehčený(šlehaný) tměly- právě kvůli nízké hmotnosti ne? Radek
-
- Plodný uživatel
Já tohle až tak neřeším.arda1BOT píše:Já nevím ale dyť to musí být těžký jako hrom. Proto se používají lehčený(šlehaný) tměly- právě kvůli nízké hmotnosti ne? Radek
-
- Zkušený
Možná hloupá otázka, ale když se modeláří na netu baví o šlehaném tmelu je to ten obyčejnej stavební z každého baunebau obchodu a nebo nějaký speciální modelářský? Tím nemyslím, že je to to samé s jinou nálepkou na stejném kelímku, ale minimálně 5x dražší...
Jde mne teď o použití na lodičku, ale výhledově třeba i na éra z polystyrénu či nejakého X-pronu.
Nemám s tím zkušenost, tak se raději ptám, vždy jsem si vystačil s pilinami a lepidlem...
Jde mne teď o použití na lodičku, ale výhledově třeba i na éra z polystyrénu či nejakého X-pronu.
Nemám s tím zkušenost, tak se raději ptám, vždy jsem si vystačil s pilinami a lepidlem...
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ...
-
- Zkušený
Nic jsem nevyráběl a nakonec vybral Uniflex od BaL-u, který dle nějakého srovnávacího testu oproti modeláří používaného OneTime odolává vodě, tak uvidíme.
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ...