Jak je to doopravdy s limitem

Místo pro vaše dotazy ohledně nákupu, plateb a zasílání.
Puma163
Plodný uživatel

Re: Jak je to doopravdy s limitem

Příspěvek od Puma163 »

Jak to tak sleduju tak to není tak jednoduchý to nakupování. Já zatím jen z ebay a do 30 dolarů mě zatím všechno přišlo. Pokud bych chtěl od kinga 5 kusů těchto serv http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 16sec.html# tak to abych je koupil asi po jednom ne ? A jak to je s tím clem a DPH, kdybych kupoval někdy něco dražšího? Někde jsem četl, že se dá na poště vyřídit nějaká plná moc a přijde to už o to clo a dph navýšeno a doplatím to pak poštačce. Je to tak? A kdybych kupoval těch 5 serv po jednom, tak jak to udělám ? Abych nečekal, než mě vždycky jedno přijde ::)))
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Když se vejdeš se zbožím do $30 tak by to projít mohlo. Takže do balíčku by se ti vešly ty serva 2 :)
A z které Ebay objednáváš? Pokud je odesílatel v rámci EU, pak žádný limit není.

frantaletec
Plodný uživatel

Příspěvek od frantaletec »

Ahoj.Já jsem několikrát objednával přes limit.Oni čínani to šikovně píšou na balíčky.napíšou třeba 20 doláčů za zboží a 30 za poštu,takže to celníci většinou odhodí bez cla,ale je to
jenom na nich,jestli se tam najde nějakej štoura. ;

Ale na Ebay nemají modelářský věci,teda jestli se nepletu.

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

No já na ebay kupuju konektory, baterky, elektromotory, regly a i serva. Ovšem toto servo je asi trošku v kursu, tak je na ebay dražší, než na hc. A beru z ebay jen to co je free schipping. Někdy je to tedy dražšší díky tomu free schipping, ale zas je to v jednom. :) No, klepnu dneska cvičně jedno to servo na hc, možná dvě musím mrknout na účet a uvidím co a jak ::)) Kupuju na ebay.com Ale i na ebay.de Ovšem na německé je drahý poštovný do čr. Tak na německé jen tak něco klepnu občas, co je absolutně neodolatelný a nechám to poslat známýmu na Německou adresu a on si jezdí kupovat cigára do Aše a občas mě to pošle naší poštou. :) Jinak němci jsou s cenama občas úplně někde jinde. Třeba tady z toho, že mě utekla jsem nespal 2 dny ::)))) http://www.ebay.de/itm/130670872283?ssP ... 1438.l2649 a se třema přijímačema :) Je třeba na té stránce sjet až dolů aby ta aukce byla vidět.
U nás stojí 10 000 ještě teď pláču :::))))
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

Tak jsem první dvě ty serva koupil na HC. Před zaplacením mě to tam ještě červeně psalo že mám cosi 7 g asi volné váhy do 200, pokud jsem to správně pochopil, že bych asi ještě 7 gramů něčeho mohl přikoupit :) Celkem s poštou to vyšlo na 28.33 dolars 542.99 Kč, tak by to zhruba na chlup do těch 22 euro mohlo vlézt ::))) Jinak mě to na účtu píše, že objednávka zaplaceno a zpracovává se. A v modrým poli se objevilo 0,2 Dolaru, že nějaký body nebo co. Co to je? nějaká sleva na příště? No, snad jsem to spáchal dobře :)

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Těch 7g je že máš ještě takové místo v balíku, aby to bylo za stejný poštovný. Pokud bys do něj přihodil něco za 8g, tak to vleze do jiný váhový kategorie a poštovný je vyšší.

No ty body dostaneš za objednávku... nevím teď přesně jak se to počítá... myslím, že něco co $10, to 0,1 bodu. Později si můžeš při objednávání zaškrtnout využití bonus bodů na objednávku a část ceny se tak zaplatí těmi body. Počet bodů je přímo úměrný počtu dolarů... tedy třeba 5,32 bodů = o $5,32 levnější objednávka, pokud na ni ty body použiješ. Někdy je i u zboží uvedeno, že zakoupením získáš určitý počet bodů. V jedné dřívější akci byla třeba Turnigy Accucell 6 za $19 a navíc získals 5 bodů... to je $5 = 100,- Kč k dobru, že si to koupíš, což není špatný :)

Jinak ta vysílačka z DE je teda bomba, to bych po ní taky skočil... škoda že ale to ten chlápek posílal jen do Německa. Já občas nakupuju na ebay.co.uk (tedy Anglie), ale né modelářské věci... spíš třeba knížky a tak :) I když třeba něco zajímavého by tam taky bylo... hmm... budu se muset podívat. :)

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

Ok, díky, už se mě to trošku vyjasňuje ten hobbyking. No z té vysílačky jsem byl marod. Jsem ji měl ve sledovaných a někde jsem byl mimo a byla fuč. :) Ale zase na druhé straně FC-16 ještě šlape jak hodinky a v podstatě nedokážu plně využít ani ji ::)) Ovšm zamrzela. Člověk nemůže chtět všechno :) Tak ta nabíječka byla taky super. Mám tu accucel taky a spokojenost zatím. Akorát jsem teda musel dát pryč ten konektor vstupní napájecí a vyvedl z ní přímo dráty s t konektorem a na zdroj jsem si taky dal t konektor. Ten půvoodní blbnul a pořád se ta nabíječka vypínala a zapínala. Ale jinak jsem s ní spokojen a umí nabít všechno.

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

Mám problém. Včera jsem nakupoval na HC a v zápalu sledování váhy jsem zapoměl na ten limit cca 30 dolars :) Takže toho mám za 44 dolars i s poštou. Víte někdo co mě teď čeká? Já naprosto nemám tušení. Hlavně se bojím toho, abych nemusel si to jet třeba nějak vyzvednout někam do Prahy.

frantaletec
Plodný uživatel

Příspěvek od frantaletec »

Já mám zkušenost,že jsem přešvihnul limit asi o 5 dolaru a čínani to napíšou na balík tak aby jsi se vešel.Záleží na celnících,jestli se jim to bude zdát podezřelý třeba velikostí balíku,nebo z jiných duvodu.Musíš doufat,že to projde hladce.
ZATÍM JSEM CLO NIKDY NEPLATIL,TAKŽE S TÍMTO NEMÁM MOC ZKUŠENOSTÍ. ;)

vitstar
Plodný uživatel

Příspěvek od vitstar »

Tak pokud nastane ta varianta že budeš clít, tak nikam nemusíš jezdit. celní správa ti pošle oznámení o zásilce uložené u nich. Budou po tobě požadovat cenu a doklad o zaplacení a čestné prohlášení, že to nemáš na další obchodní činnost a pokud ta cena nebude souhlasit s cenou deklarovanou tak ti to proclí podle svých úvah a ceníků. V tom dopise ti dají možnost tě zastupovat v celním řízení Českou poštou kde jim vyplníš plnou moc a za mírný poplatek myslím, že to dělá cca 300 Kč za tebe vyřídí veškeré formality zaplatí clo a balíček ti doručí domů za cenu poštovného plus clo, To celé martyrium potrvá přibližně měsíc až dva. Já jsem takhle loni kupoval motor DLA 112 a celé to od objednání po doručení trvalo cca 3 měsíce :mrgreen: takže tak :mrgreen:

Odpovědět

Zpět na „Jak nakupovat?“