CNC Frézka
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Re: CNC Frézka
Tak topný stůl přišel. Cena kolem 5000,- což mě teda zarazilo. Příští týden ho namontujeme a odzkoušíme. Co se týče upgradu aby nedocházelo po vypnutí nečekanému "pádu" extrudéru s celou Z osou na stolek, tak prý výrobce brzy vydá softwarovou a hradwarovou úpravu, kde se pomocí integraci planetové převodovky zajistí, aby k tomu nedocházelo.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
Teď tě podezírám, že si se o jednu nulu asi upsal....topný stůl za 5000? Takovej jsem ještě neviděl snad Mohl by si ho prosím vyfotit nebo ho nějak popsat?
Naposledy upravil(a) k.fredy dne 19 říj 2013 01:32, celkem upraveno 1 x.
Ještě k těm pádům Z osy...ta je řešena ozubenými řemeny?
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Neupsal!!k.fredy píše:Teď tě podezírám, že si se o jednu nulu asi upsal....topný stůl za 5000? Takovej jsem ještě neviděl snad Mohl by si ho prosím vyfotit nebo ho nějak popsat?
http://cnc.inshop.cz/tiskarny/topnystul ... ?ItemIdx=2
Jinak jak píšeš, veškerý pohon os je zprostředkován pomocí řemenů.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsme dnes testovali topný stolek. Zapojení bez větších problémů, dokonce i topí jak má. Jen stále nejsme spokojeni s výsledkem, respektive výsledek horší než bez topného stolku. Tisknutý předmět se po chvilce odlepí a nedrží. Dokonce jsme zkoušeli nejdříve nastiknour Raft a na to tu součást, vydželo to o chvilku déle, ale také se to odrthlo. Takže teď co s tím. Asi si to chce pohrát s nastavením, ale jak?
A nechcete zkusit tu kaptonovou pásku? Drtivá většina rep-raperů ji používá a jsou s ní spokojeni, tak třeba by vám taky vyřešila problém, údajně na ni plast dobře přilne.
Kolega modelář JoskaPilot má vlastnoručně postavené CNC, 3D tiskárnu i laser, tak by asi mohl pomoci:vitstar píše:
dovolím si vstoupit do vaší vysoce odborné diskuze a měl bych malý dotaz. Když jste takto obeznámeni s prací strojů, určitě budete vědět kdo zde v blízkém okolí dělá nebo má mašinku se kterou by byl schopen udělat výřezy a předpokládám, že po nějaké spolupráci bude shopen i převést do digitální a zpracovatelné podoby výkres. Díky za tipy.
https://joskapilot.webnode.cz/cnc/
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)
Zkoušel jsi Josko na svém CNC vyřezávat nějaké modely letadel z EPP bloku?
[ytube]tQjxW3NAIvU[/ytube]
[ytube]gSa9TQSsiws[/ytube]
[ytube]tQjxW3NAIvU[/ytube]
[ytube]gSa9TQSsiws[/ytube]
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)
-
- Plodný uživatel
Ahoj
Toto jsem nezkoušel, ale asi by to šlo.
Toto jsem nezkoušel, ale asi by to šlo.