Jaký 1. střídavý el motor?
- REX
- Mazák
Re: Jaký 1. střídavý el motor?
Se značkou Ray mám zkušenost pouze s baterkami. Měl jsem jich několik a hlavně 2ks malých kapacit(350mAh) jsem dával za uši co snesly. Ani nebudu radši popisovat co zažily, myslely byste si o mě že jsem blázen za ty prachy velmi dobré. Nemůžu na ně říct nic špatného.
Teď mám nějaké Foxyky a zatím jsem s nimi spokojený. Z venku už ani nekupuju.
Regulátoru bych se nebál, mám 2 Foxy (nazval bych je brácha Raye ) a fungují.
Akorát v motory bych asi neměl důvěru. Nemám sice nic konkrétně proti, jen ve mě prostě nevzbuzují dobrý pocit. Za mě bych nebral, ale nemám pro to žádné odůvodnění, prosím brát s rezervou
Teď mám nějaké Foxyky a zatím jsem s nimi spokojený. Z venku už ani nekupuju.
Regulátoru bych se nebál, mám 2 Foxy (nazval bych je brácha Raye ) a fungují.
Akorát v motory bych asi neměl důvěru. Nemám sice nic konkrétně proti, jen ve mě prostě nevzbuzují dobrý pocit. Za mě bych nebral, ale nemám pro to žádné odůvodnění, prosím brát s rezervou
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
- REX
- Mazák
Já mám tuhle: http://www.jino.cz/raytronic-c12-nabijec-2965.htmlhashpi píše:Jeste bych se chtel zeptat na nabijecku, kterou bych pak mohl pouzit krome pohonnych lipol k nabijeni vysilace a prijimace
a prozatím mi dostačuje. Umí Li-xx 1-4čl, Ni-xx 1-12čl, takže nabiju co potřebuju. Funguje mi bez problému minimálně 5 nebo 6 let.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,hashpi píše:Nevite panove jak jsou na tom motory, regulatory a acu Ray? to by mne vyslo asi na 1400 tady v Jihlave u Kostkyhttp://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=288
http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=288
http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=288
co se týče aku RAY tak mám špatnou zkušenost. Asi po 2 měsících mi odešel jeden článek. Baterka už nešla pořádně nabít a nyní neudrží napětí a ztratí hned výkon. Reklamace nepřipadá v ůvahu, jelikož jsem předělával servisní konektor.
Takže za mě raději Dulasky, s těmi jsou dlouhodobé zkušenosti.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
Obecně je úplně jedno, které v této kategorii baterek nakoupíš. Většina téhle laciné produkce jsou neznačkové kusy, které si daný prodejce objedná, nechá na ně nalepit své logo a na fórech múžou začít vášnivé diskuze na téma, které jsou lepší. Jedná se pouze o subjektivní zkušenosti a logicky v tom budeš mít tím větší zmatek čím více hodnocení si přečteš. Takže tak
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Dovolím si nesouhlasit.vitstar píše:
Obecně je úplně jedno, které v této kategorii baterek nakoupíš. Většina téhle laciné produkce jsou neznačkové kusy, které si daný prodejce objedná, nechá na ně nalepit své logo a na fórech múžou začít vášnivé diskuze na téma, které jsou lepší. Jedná se pouze o subjektivní zkušenosti a logicky v tom budeš mít tím větší zmatek čím více hodnocení si přečteš. Takže tak
Např. takové aku Turnigy nebo Zippy. Nafouknou se po jedné sezóně. Oproti tomu baterky Dualsky, jsem měl jeden pack asi 2-3 roky a bez známky nafouknutí. Nyní je má kolega a už táhnou 4 sezónu a no problém. Dále pack od Dualsky, který má odhadem tak 6 sezón se teprve začal nafukovat. Takže asi tak.
Turnigy či zippy nejsou tak špatný, ale je potřeba značně předimenzovat jejích maximální zatížení, pak jsou relativně dobře použitelné.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
Samozřejmě máš pravdu. A já ji mám taky, už jen tvůj nesouhlas potvrzuje výše napsané.
Já osobně mám zkušenosti různé a objektivně musím říci, že kvalita i od jednoho "výrobce" je různá. To je především dáno cenou a co bys chtěl za ty peníze. Nejdéle mi vydržel pack 3S 2200 od neznámého výrobce a jelikož to byl můj zkušební a první Li-pol tak jsem mu dával co proto jak po stránce nabíjení, tak i vybíjení a dokonce se mi jej podařilo několikrát krátkodobě zkratovat. Tohle všechno přežil po 8 let a kdyby mu neodešel jeden článek, tak jej mám dodnes. Na zbylé dva články ještě jezdí vnučce autíčko a loďka. Opačnou zkušenost mám s Nanotechy, kdy mi 3s 2200 odešel po druhém nabíjení. A myslím, že podobné zkušenosti s těmito baterkami různých značek má každý kdo se s nimi potkává častěji.
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem zvědavý co si nakonec vyberu Koukám, že to tak či jinak bude ruská ruleta. Ty časy, když si člověk něco koupil a vydrželo mu to několik let jsou nenávratně pryč Stejně i značkové věci jsou z Číny tak musí člověk počítat, že mu to vydrží max do záruky
- REX
- Mazák
S baterkami Dualsky mám také zatím velmi dobré zkušenosti. I s motory této značky, nakonec mám i jeden regulátor který chodí naprosto bez problému.
Baterky Turnigy ZIPPY používám jednu sadu už 5. sezonu a v pohodě. Regl v pohodě a na motoru odešlo jen ložisko. A podotýkám, ten konkrétní model má za sebou tento rok 5. sezonu celkem produktivního létání.
Aeronca 10ccm (1,8m), Symfonik V2 (3m), VSO-10 (3m -Fara), VT-116 (3m -Fara), motorový kluzák (2,3m - vlastní konstrukce), L-13 Blaník (3,25m - Fara - stavba)
http://aero1000.rajce.idnes.cz/
http://aero1000.rajce.idnes.cz/
Pokud chceš baterky z HobbyKingu, tak koukni na evropský sklad:hashpi píše:cau kluci
Tak jsem koukal na hobbyking a ta cena by byla super. Za 1000 komplet, ale nevim jak je to s dopravou, platbou, dobou dodani? Jinak Vam vsem moooc dekuju za prispevky
http://hobbyking.com/hobbyking/store/index.asp?whl=EUR
Z centrálního je teď problém je koupit kvůli zákazům převážení lipolek v letadlech. Navíc při nákupu v EU skladu nemusíš řešit celní limity, jelikož to přes celnici vůbec nejde.
Platba na Hobbykingu jde nejen přes Paypal, ale Paypal je nejbezpečnější, jelikož nesděluješ své číslo karty nebo účtu někomu v zahraničí o kom nic nevíš.
Ray baterky dřív byly dobré, motory stály za starou belu... teď se to už možná srovnalo a je to na prd oboje Ale co, hobbyking jistí vše Najdeš tam dobré věci, ale i šunty. Chce to číst uživatelské recenze, hlavně koukat po těch negativních. Případně se zeptat na zkušenosti tady, pár věcí jsme už odzkoušeli
Jinak doprava je, že ti to nakonec doveze česká pošta (pokud si nevybereš nějakou extra) a doba dodání je: rekord týden, normálně tak 2 a v době blížících se svátků klidně i měsíc. Z EU skladu by to ale mělo být trochu rychlejší.