Jaký 1. střídavý el motor?
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký 1. střídavý el motor?
Zítra jdu mrknou na nějaký ten motor, ale musím se přiznat, že vůbec nevím co Co jsem koukal na netu na motory tak mne někdy zaráží velký průměr vrtule na malý motor .Třeba 140 W je doporučená vrtule 10/7 Takovou jsem neměl ani na 3,5 spalováku a já bych potřeboval daleko menší, max 7" To bych musel mít na rc házedlo pylon jako kráva A nebo když jsem koukal na motor pro mou váhu modelu tak měl zase málo otáček
- REX
- Mazák
Velký vrtule jsou proto, že jsou to oběžky-motory s rotačním pláštěm a mají velký kroutící moment. Sháněj motor s vyšším KV-otáčky na volt. Určitě takový taky jsou, ale ne tak běžné.
Střídavé motory jsou i tzv. inrunnery, ty zase mají vysoké otáčky a používají se na dmychadla a nebo jen s malinkýma vrulema 4,6x4,6 palců. Jeden takový mám doma pro pohon rychlého Cometa
Střídavé motory jsou i tzv. inrunnery, ty zase mají vysoké otáčky a používají se na dmychadla a nebo jen s malinkýma vrulema 4,6x4,6 palců. Jeden takový mám doma pro pohon rychlého Cometa
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Asi do 2 rána jsem ještě studoval motory na netu a něco jsem pak našel s vyššíma otáčkama, ale buď menší motory než potřebuju a nebo zase větší. Chtěl jsem výkonostně vyšší než speed 400 a podobný třeba jako cox 08cc dragonfly.Ten mám taky doma, ale potřebuji novou žhavící hlavu a tu jsem nikde nesehnal.
A taky jsi mně inspiroval s Bristolem a chci na ten motor pak ještě postavit nějakou menší polomaketu z WW2 asi kolem 900mm
A taky jsi mně inspiroval s Bristolem a chci na ten motor pak ještě postavit nějakou menší polomaketu z WW2 asi kolem 900mm
- REX
- Mazák
hashpi píše:
Jestli jsem inspiroval Bristolem mě samozřejmě těší
A jestli chceš něco WWII, možná taky budu inspirovat.... mám teď rozkopírovaný plánek z RCmodelů 1/2014. Je to všitá příloha, která se musí zvětšit na 205%... udělal jsem to přibližně, je to o chlup větší a vychází to na necelých 900mm. Jedná se o Jak-9 aircombat. Sice tuto kategorii nelítám, ale konstrukce je jednoduchá z plné balzy původně na spalovák. Je taky asi tvarově ne uplně do detailů, ale to mi nevadí. Mám v plánu udělat si jednoduché letadlo, osadit ho elektrikou a vybrat pohon, aby to bylo rychlejší už jsem konzultoval s pánem z Modelmotors pohon. Peněženka ale momentálně není pro Mám zatím jen koupenou balzu na stavbu letadla až mě přestane bavit stavět Bristola....
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Každá inspirace dobra .Taky mně inspiroval Puma, když psal, že je dobré mít nějaké epp éro na blbnutí za barákem
A protože mám slabost pro WW2 tak bych chtěl něco z ní. Obratné a létavé.Mám doma ještě spoustu plánů gumáků z WW2, buď je zvětším a nebo se mrknu ještě na outerzone. Zatím se rozhoduju mezi: P 47, P51, spitfire, me 109, lavočkin, zero,kawasaki,nebo něco jiného? 109 mám plán na desítku, spitfire , airacobra a jak 3 na 3,5ku;) Láká mně thunderbolt, ale nevím jak bude zvládat výkruty Jako gumák mi lítal ze všech polomaket překvapivě přes mohutný trup nejlíp Každopádně budu rád za další návrhy
Oriona zatím nechám stranou až budou penízky na folie a novou žehličku, jinak je hotový.
Za chvíli pojedu pro motor tak snad dobře pořídím
A protože mám slabost pro WW2 tak bych chtěl něco z ní. Obratné a létavé.Mám doma ještě spoustu plánů gumáků z WW2, buď je zvětším a nebo se mrknu ještě na outerzone. Zatím se rozhoduju mezi: P 47, P51, spitfire, me 109, lavočkin, zero,kawasaki,nebo něco jiného? 109 mám plán na desítku, spitfire , airacobra a jak 3 na 3,5ku;) Láká mně thunderbolt, ale nevím jak bude zvládat výkruty Jako gumák mi lítal ze všech polomaket překvapivě přes mohutný trup nejlíp Každopádně budu rád za další návrhy
Oriona zatím nechám stranou až budou penízky na folie a novou žehličku, jinak je hotový.
Za chvíli pojedu pro motor tak snad dobře pořídím
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem koupil a snad nevyhořím Doporučil mi tenhle http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=288 a k tomu tuhle baterii http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=288
Prý to jsou dobré kvalitní motory, mají skvělá ložiska a prodává a používá je 6 let bez problémů. Foxy mi moc nedoporučoval.
Prý to jsou dobré kvalitní motory, mají skvělá ložiska a prodává a používá je 6 let bez problémů. Foxy mi moc nedoporučoval.
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Kluci, prosím o pomoc jak zapojit konektory na lipol ? + samec nebo samice
Jak to máš u sebe zařízený,
Pokud používáš konektory trubičkové, tak obvykle je na baterce + samec ale jak říkám každý dle svých zvyklostí. Já používám Dean T konektory, jsou naprosto blbuvzdorné a navíc jsou na vyšší proudy.
Pokud používáš konektory trubičkové, tak obvykle je na baterce + samec ale jak říkám každý dle svých zvyklostí. Já používám Dean T konektory, jsou naprosto blbuvzdorné a navíc jsou na vyšší proudy.
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Já mám kulaté pozlacené průměr 2mm. Už jsem na to přišel vyhrabal jsem nabíjecí kabely od nabíječky a na nich to bylo přesně jak říkáš ty Doufám, že na zapojení už není nic co bych mohl zkurvit
Děkujuu
Děkujuu
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Už to jedeeee A pěkně plynule reaguje na plyn, o proti speedu to má 2krát vetší tah a navíc dvakrát menší hmotnost
Jsem moc rád, že jsem si vzal všechny vaše drahé rady k srdci, přešel na střídáky a nemarnil zbytečně čas a peníze blouděním slepých uliček
Všem Vám moc a moc děkuju pánové
Jsem moc rád, že jsem si vzal všechny vaše drahé rady k srdci, přešel na střídáky a nemarnil zbytečně čas a peníze blouděním slepých uliček
Všem Vám moc a moc děkuju pánové