Kabel k T9X pro simulátor

Vše okolo modelářských simulátorů, SW, ovladače, interface atd.
Odpovědět
Salaman
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Kabel k T9X pro simulátor

Příspěvek od Salaman »

Na stránkách Rimra jsem objevil návod na výrobu kabelu pro připojení T9X ke zvuké kartě. Autor návodu (Dalimil Jakoubek) bohužel nevyužil zdířku, kterou má vysílačka pro připojení k simu a pro funkci učitel-žák vestavěnou od výroby. Navíc po zasunutí konektoru do této zdířky se vysílačka sama zapne v módu, kdy odebírá z baterie velmi málo energie, jelikož vysílací modul zůstává vypnutý. Původní autor použil konektor MiniDin, který musel někam navíc zabudovat a o tuto funkci tím přichází. Já jsem se rozhodl využít původní zdířku, tedy Jack 3,5 mono. Je to ale podmíněno přerušením jedné cestičky na desce a její překlenutí rezistorem 1k. Polopatický video návod této úpravy je zde:
http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/tur ... va-pro-sim

Umístění rezistoru na desce:
Obrázek

Kabel:
Obrázek

Na jednom konci stíněného kabelu je přiletován konektor Jack 3,5 mono. Na druhém konci taktéž, ale jsou před ním zapojeny 2 rezistory podle následujícího obrázku. Pro jistotu jsem je zafixoval tavným lepidlem.
Schéma:
Obrázek

Konektor s rezistory:
Obrázek

Oba konektory:
Obrázek

Po dokončení kabelu jsem do PC nainstaloval program PPJoy, kterým se dá vytvořit a nastavit virtuální joystick, dále je nutno naistalovat SmartPropoPlus, zkalibrovat v Ovládacích panelech a spustit nějaký ten simulátor já používám RC Desk Pilot.

Odpovědět

Zpět na „RC Simulátory“