Lipolka = nebezpečný předmět

Vše okolo akumulátorů, zařízení pro jejich nabíjení a údržbu
Michal
Zelenáč

Re: Lipolka = nebezpečný předmět

Příspěvek od Michal »

Zkusim to, nabít taj, jak popisuješ, ale když už ji budu mít venku, tak asi bude lepší za 250Kč rovnou koupit jinou a dát ji tam. Přece jen bych to nerad znovu zase rozdělával nebo riskoval zničení Foxe při dalších nabíjeních (když by se náhodou chytla).
Optic 6 - 2,4GHz, Easy Glider Pro, Mentor, Extra 300

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Jasný... je to lepší dát novou. Ale pokud půjde, tak ji zatím nevyhazuj... třeba můžeš využít na něco jiného (třeba na testování na zemi).

Michal
Zelenáč

Příspěvek od Michal »

Tak jsem koupil dnes novou baterii a ještě večer ji vyměnil. Myslel jsem si, že to zabere víc času, ale celkem to šlo. Tak za půl hodiny jsem to měl hotové i snapájením konektorů. Starou jsem zatím nechal a až budu mít chvilku, tak ji zkusím dobít a otestuju, jestli je na vyhození nebo se bude dát ještě na něco použít.
Optic 6 - 2,4GHz, Easy Glider Pro, Mentor, Extra 300

BeneFitmodel
Zkušený

Příspěvek od BeneFitmodel »

Že jsou baterie LiPol nebezpečné jistě potvrdi i tento modelář.
https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/kud ... zpravy_jog
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... ;-)

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

No jo..... Dobrý sluha, ale zlý pán!
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

LEON
Mazák

Příspěvek od LEON »

Tohle je taky moje noční můra, mám takových drobných dvojčlánků kolem 400-800mAh v bytě plnou krabici, a tříčlánků 2200-5500mAh min. 10 kousků. A už dva roky si říkám, že si na jejich skladování seženu nějakou bytelnou kovovou bednu, ale ještě na to nedošlo... :( Mimochodem nemáte nějaký dobrý tip na takovou kovovou krabici, když už je o tom řeč?
LiPolka mi zatím hořela pouze jednou, moje úplně první, tříčlánek Kokam 2000mAh, když mi za letu shořel špatně chlazený regulátor v EPP Mig-25 a zkratoval tak LiPolku.
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

Já to mám pořešené malou přenosnou kovovou kasou na peníze, vím že to není ideální, ale lepší než je nechávat úplně na volno.

BeneFitmodel
Zkušený

Příspěvek od BeneFitmodel »

Doteď jsem z toho měl jenom respekt, ale odteď mám navíc i obavy.
Jak to zahoření v bytě vypadá.

[ytube]IAAxeXhmQuE[/ytube]

Nabíjení LiPol baterek už jedině minimálně takto.
Ty pytlíky jsou při skladování k ničemu, leda tak pro nabíjení položené na nějakou keramiku - dlažbu - obklad či cihlu a být u toho po celou dobu s pozorností nastavenou na 110 % ;-)

Skladování LiPolek, možnosti rešení bude více, ale i tak nejbezpečnější to bude vylifrovat z domu a skladovat venku...
Pro skladování určitě plechovej box samotnej ovšem rozhodně né, ale vyložený izolací třeba Grena pro kamnáře, dělají desky s tloušťkou od 8mm a vše slepit kamnářským tmelem. Ono i ten protipožárný sádrokartón - fialový bude lepší než nic... ;-)
Pokud by to mělo být někde uvnitř, tak ten box ještě vkládát do nějakého protipožárního "trezoru" = vyzděný samostatný prostor z porobetonových tvárníc a to včetně dvířek. Něco na způsob jak se staví elektrické vypalovací pícky. :-) Kouřové čidlo s houkačkou u toho bude jistě vhodné. Tohle by mohla skousnout i pojišťovna...

[ytube]10B0ALlO3RY[/ytube]

[ytube]Ubc_Sub36E0[/ytube]

[ytube]I8vyRO7HYHY[/ytube]
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... ;-)

LEON
Mazák

Příspěvek od LEON »

REX píše:Já to mám pořešené malou přenosnou kovovou kasou na peníze, vím že to není ideální, ale lepší než je nechávat úplně na volno.
Taky mám takovou, ale moc se mi nechce naházet tam ty LiPolky na sebe, nejradši bych je měl od sebe oddělený, aby jedna nemohla případně chytnout od druhé. Říkal jsem si, jestli by nestačila obyčejná kancelářská plechová skříň s plechovýma šuplíkama, něco jako toto:
https://www.vidaxl.cz/e/vidaxl-kancelar ... 4c86dc3657
Nebo toto:
https://www.vidaxl.cz/e/vidaxl-kartotek ... 37951.html

Když tam chytne LiPolka, tak by skrz ten plech snad prohořet nemusela.
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

Tak samozřejmě že by ta skříň nebo kartotéka či co to je, by byla lepší, ale kasička je zase malá, skladná a hlavně snadněji přepravitelná na létání....v tom vidím výhodu já, ale zase když blafne jedna, vezme a sebou celý obsah! Všechno má své výhody a nevýhody a jde o to, kdo má jaké požadavky, to je jasný ;)

Odpovědět

Zpět na „Akumulátory, nabíječky, balancéry, silové konektory“