První spalovák

Vše co se týká spalovacích motorů a modelů jimi poháněných.
Odpovědět
Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Re: První spalovák

Příspěvek od Karas »

aviatik666 píše:Na fotce vypadá nově, poslal bych mu mail jestli k tomu má doklad kvůli záruce, trochu bych licitoval a určitě by šel z cenou ještě níž. ;)
Jasný, zkusil bych ho. Teď si ale říkám, jestli nemám nejdříve zkusit koupit 2T, pro začátek by to stačilo a pak by se uvidělo. Nevím nevím. Jsou to věci. :lol:
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Tak asi mám jasno, tyhle videa mě přesvědčili. ;) Nádhera.
4T

2T

aviatik666
Zelenáč

Příspěvek od aviatik666 »

Hele tak to neřeš, já ti dám ten můj vyzkoušej si to, a když tě to chytne tak mi ho někdy zaplatíš.

motor ASP 7,5

tohle žhavítko i s baterkou http://www.jino.cz/zhavici-koncovka-pro ... -1980.html

žhavící koncovka dlouhá http://www.jino.cz/zhavici-koncovka-dlo ... -1978.html to kdyby sis koupil gelovku

asi tři svíčky

a ať nežeru, všechno za 1.000,- ;)

Pajax 007
Znalý uživatel

Příspěvek od Pajax 007 »

Laco "zabudol" na pro mě jeden podstatný problém spalovacího motoru. Spalovák se MUSÍ umět seřídit. Už několikrát se stalo že kolega se spalovacím motorem celou dobu kdy jsme s elektrikama lítali ladil spalovák. Pár sekund chodu, potom štelování, nahazování, pokus o start. A znova vzlet, chcípnutý motor , riskantní přistání,znovu štelování a tak pořád dokola. V tomhle případě s Lacem 100% souhlasím, elektrika do 5 kilo naprosto v pohodě a garantuju ti že i s dvěma baterkama si jako začátečník zalítáš rozhodně víc než se spalovákem.
pajax 007

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Pajax 007 píše:Laco "zabudol" na pro mě jeden podstatný problém spalovacího motoru. Spalovák se MUSÍ umět seřídit. Už několikrát se stalo že kolega se spalovacím motorem celou dobu kdy jsme s elektrikama lítali ladil spalovák. Pár sekund chodu, potom štelování, nahazování, pokus o start. A znova vzlet, chcípnutý motor , riskantní přistání,znovu štelování a tak pořád dokola. V tomhle případě s Lacem 100% souhlasím, elektrika do 5 kilo naprosto v pohodě a garantuju ti že i s dvěma baterkama si jako začátečník zalítáš rozhodně víc než se spalovákem.
pajax 007
To k tomu ale patří. Když se to seřídí, tak lítám co ostatní nabíjí. Kdo tu mluvil o začátečníkovi? ;)

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Tak právě čtu recenzi v RCrevue k té Bellance. Píše tam, že použil motor MVVS 7,5 ccm a těžiště měl akorát. Nevíte kolik ten motor váží? ASP 7,5 váží asi 450g. Jinak píšou, že motor byl zbytečně silnej a létal na půl plynu.

Pajax 007
Znalý uživatel

Příspěvek od Pajax 007 »

Já jsem samozřejmě myslel hypotetického začátečníka se spalovacíma motorama ;)
Navíc jak píšeš "když se to seřídí". Ale ono se to samo neseřídí a seřízení spalováku zase není až taková sranda jak by se mohlo na první pohled zdát.
Pajax 007

aviatik666
Zelenáč

Příspěvek od aviatik666 »

Naopak je to úplná sranda vyladit spalovák, jen to chce o tom trochu něco vědět a chodí jako brus. Maximálně po parném dnu když se navečer ochladí trochu pohneš s jehlou a jede se dál. ;)

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Pajax 007 píše:Já jsem samozřejmě myslel hypotetického začátečníka se spalovacíma motorama ;)
Navíc jak píšeš "když se to seřídí". Ale ono se to samo neseřídí a seřízení spalováku zase není až taková sranda jak by se mohlo na první pohled zdát.
Pajax 007
O všem se musí něco vědět. Modelařina je právě o tom, jinak by to byla velká nuda, kdyby vše šlo hned a samo. Řešení problémů ať už ve stavbě či létání k tomu patří. Kdyžtak jsou tu modeláři z okolí tak pomůžou. ;)

Pajax 007
Znalý uživatel

Příspěvek od Pajax 007 »

Vidíš a to radši místo vztekání s motorem lítám. Ale proti gustu....
Ne vážně - elektro je pro pohodlný lidi který vadí to že je model špinavý od ric. oleje a chtějí po příjezdu na letiště být co nejdříve vevzduchu. A pokud vyladit spalováka je hračka jak tvrdí Aviatik tak nevím co dělají ti kolegové špatně :) Zase když se to opravdu umí tak stačí mít nabitý přijímačovky, kanystr s metylem a můžeš být půl dne ve vzduchu.
Pajax 007

Odpovědět

Zpět na „Modely na spalovací motory“