ORCA
- REX
- Mazák
ORCA
Před Vánoci mě v RC Revue padl do oka článek o házedle ORCA... Pak jsem objevil na konkurenčním foru vlákno o tomto letadélku a bylo rozhodnuto. Plánek a výřezy jsem si nechal naježit a v průběhu ledna jsem se pomalu pustil do stavby.
http://eshop.rcrevue.cz/index.php?page= ... t&Itemid=1
http://eshop.rcrevue.cz/index.php?page= ... t&Itemid=1
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
-
- Plodný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: ORCA
házedla jsou fajn ale musíš mít místo kde to nosí. Mě to po pár hodinách házení a dvouminutovým plachtění přešlo dycky
JOJO, SU-26 XP, Blade mcpx brushless, Zlin Z50LS šad, mythos EPP, CAP232 haykong, XRAY T3 2011, rhino 2, mini vertex, venus
futaba FC-16, graupner/SJ MX-20
- REX
- Mazák
tomíno píše:házedla jsou fajn ale musíš mít místo kde to nosí. Mě to po pár hodinách házení a dvouminutovým plachtění přešlo dycky
Tomíno neodrazuj ...ale ono nejde o to jak dlouho to poletí a kdyby to jeden odhoz plachtilo 2 minuty, budu šťastnej, ale ono budu rád i za minutu... a nejde mi o to jak to bude lítat, ale hlavně o radost ze stavby a o vyzkoušení nové kategorie
A v létě třeba nějakej stoupák najdu, nebo vyzkouším svah, třeba mi to půjde, no to se všechno uvidí.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
-
- Plodný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No naštěstí vím že ty se odradit nenecháš Ty káčka se házej úplně samy, to líta jedna báseň. Zkoušel sem i co nejkratší lety tak z hecu a pod 40s sem se nedostal a to sem měl menší poletuchu než tohleto. Věřím že s ní naplachtíš spoustu hodin. A ten svah někdy zkus, to je krása.
JOJO, SU-26 XP, Blade mcpx brushless, Zlin Z50LS šad, mythos EPP, CAP232 haykong, XRAY T3 2011, rhino 2, mini vertex, venus
-
- Plodný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tyjo, ty seš teda rychlík. V neděli bude zálet předpokládám
-
- Plodný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
sice to je pěkná konstrukce ale plachták a transparentni potah je sebevrazda, mel jsem to, mel sem i akrobata s transparentnim potahem a nikdy vic. a nebo pak kazdy kridlo jinou barvou
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Vypada hezky jak ti vychází hmotnost?
Trensparentniho potahu se bat nemusíš. Já měl na házedle 1520 mm rozpětí červený transparentni oracover a nikdy jsem nemel problem s viditelností a orientací modelu. Taktéž na F3J jsem měl výškovku a tretiny konce křídel potáhlé transparentni folii a i ve 4 hodinovém letu v termice nebyl problém.
Rozlišit spodní a vrchní stranu se nicméně dělá pro lepší orientaci a viditelnost. U akrobata bych to tak asi taky udělal, nebo kde točíš často výkruty ve velkých výškách , ale tady si myslím , že to nehrozí.
Jak dlouho ti trvala stavba? Při mém, stále kratším čase pro modely se mi líbí již hotové výřezy.
Tak ať dobře a dlouho lítá.
Trensparentniho potahu se bat nemusíš. Já měl na házedle 1520 mm rozpětí červený transparentni oracover a nikdy jsem nemel problem s viditelností a orientací modelu. Taktéž na F3J jsem měl výškovku a tretiny konce křídel potáhlé transparentni folii a i ve 4 hodinovém letu v termice nebyl problém.
Rozlišit spodní a vrchní stranu se nicméně dělá pro lepší orientaci a viditelnost. U akrobata bych to tak asi taky udělal, nebo kde točíš často výkruty ve velkých výškách , ale tady si myslím , že to nehrozí.
Jak dlouho ti trvala stavba? Při mém, stále kratším čase pro modely se mi líbí již hotové výřezy.
Tak ať dobře a dlouho lítá.