MIG-15

Diskuse o osobních letadlech, létání, pilotování a související tématice.
tomáš-lično
Plodný uživatel
Plodný uživatel

MIG-15

Post by tomáš-lično »

Tak dnes byl zalétnut v HK na letišti MIG-15 který měl být lákadlem na minulý CIAF,to ale byl ještě neletuschopný,tak snad v nové sezoně bude dělat parádu každému většímu leteckému dni :) :) :)
"Dobrý pilot je ten, který dokáže říct Dnes neletím."

REX
Admin
Admin

Re: MIG-15

Post by REX »

To mě docela mrzí že jsem dnes neměl to štěstí se tam někde po okolí poflakovat... rád bych viděl tenhle skvost naživo ve vzduchu!
http://hradec.idnes.cz/stihacka-mig-15- ... zpravy_kvi
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

hashpi
Zkušený
Zkušený

Post by hashpi »

Pěkný kousek. Jako 10-letý kluk jsem začínal se sbírkou plastikových migů. Začínal jsem 15tkou, ale pouze jednomístnou verzí. Později jsem ho doplnil právě touhle verzi UTI. Spoustu podobných kousků ale za komanče končilo na dětských hřištích nebo ve šrotu. Kdyby to šlo, tak si ho nejspíš nechám přivézt na zahradu :mrgreen:

tomáš-lično
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Post by tomáš-lično »

Takže píšeš že jsi začínal plastikovou sbírkou,tak pokračovat budeš sbírkou skutečných? :D
"Dobrý pilot je ten, který dokáže říct Dnes neletím."

hashpi
Zkušený
Zkušený

Post by hashpi »

tomáš-lično wrote:Takže píšeš že jsi začínal plastikovou sbírkou,tak pokračovat budeš sbírkou skutečných? :D
Já jen, že se dřív tyhle migy vyhazovaly jako odpadky. V dětství jsme si v 15tce běžně hráli, když jsme ho měli na dětském hřišti :D A takhle končily i 17, 19 nebo 21 po celé ČR. Ty už to nejspíš nepamatuješ ;) Ale dřív to bylo úplně normální a vyřazené migy takhle běžně končily. Buď na hřišti, před restaurací apod.

REX
Admin
Admin

Post by REX »

Jo, jo, dávaly se dětem na hraní... jedna patnáctka (ale abych nekecal, možná to byla sedmnáctka, zas tak dobře tyhle dvě neznám) stála u cesty na trase Česká Skalice-Dvůr Králové n. L. na zahradě jedné mateřské školy. Vždycky když jsem jel s našima kolem, koukal jsem na ni a chtěl se do ní podívat. Bohužel byla za plotem.

Bobek
Nováček
Nováček

Post by Bobek »

Vyřazené dopravní Iljušiny zase končily jako restaurace.

LEON
Admin
Admin

Post by LEON »

hashpi wrote:
tomáš-lično wrote:Takže píšeš že jsi začínal plastikovou sbírkou,tak pokračovat budeš sbírkou skutečných? :D
Já jen, že se dřív tyhle migy vyhazovaly jako odpadky. V dětství jsme si v 15tce běžně hráli, když jsme ho měli na dětském hřišti :D A takhle končily i 17, 19 nebo 21 po celé ČR. Ty už to nejspíš nepamatuješ ;) Ale dřív to bylo úplně normální a vyřazené migy takhle běžně končily. Buď na hřišti, před restaurací apod.
Dřív byl za muzeem Kbely u letiště veliký "smeťák" vyřazených letadel, staré vrtulníky, IL-28, Mig-15, Mig-17, i nějaký vyřazený dopravák se tam dobu válel. V 1996-97 jsem tam byl na vojně, takže každou vycházku jsem v těch vrakách do večera trávil, krásný vzpomínky :)
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

LEON
Admin
Admin

Post by LEON »

Výlet v kokpitu Mig-15 8-)

[ytube]lOE2J54z0s0[/ytube]
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

REX
Admin
Admin

Post by REX »

Patnáctka je taky letadlo které bych chtěl jako model... Ideálně s malou spalovací turbínou, ale to se mi asi taky nikdy nesplní, maximálně malé dmychadlové

Return to “Osobní letadla, ULL a jiné pilotované letecké dopravní prostředky”