Jak už je poznat z názvu vlákna, postavil jsem 2-metrové samokřídlo o hmotnosti do 250-ti gramů!!! Je to skoro až neuvěřitelné, ale opravdu je to reálný fungující model, který váží dokonce ještě o pár gramů méně! Je však pravdou, že lehké stavbě je podřízené skoro úplně všechno a třeba serva jsem použil až 3-tí pár, protože předchozí 2 páry neuspokojily váhové požadavky!
Ještě pár údajů k váze, hotový fungující nevyvážený model měl 235! gramů, vyvážený 240 gramů, nyní jsem na 243 gramech (nalepil jsem samolepku ,,Defy,, a dodělal dvířka baterek) a ještě asi 2 gramy závaží přidám aby se ještě o chlup zlepšily letové vlastnosti. Takže furt ještě rezerva do 250-ti
Křídlo je postavené z výřezů jedné, zatím nejmenované, firmy a je to v podstatě první éro postavené mimo ruce autorů, takže jsem byl vlastně takový zkušební stavěč, aby se ukázalo, jak zvládne stavbu někdo jiný, který ještě konkrétní model nezná a povedlo se na 1*
První let tedy proběhl 22.3.2023 (docela pěkné datum) v podvečer v 17.50 hod. Letěl jsem já, jako stavitel a můj 14-ti letý syn a oba jsme z modelu nadšení! Na jedny baterky jsme provedly 3 nebo 4 starty a byly to zatím jen seznamovací a ladící lety

Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...